16 Nisan 2011 Cumartesi

YGS CEVAP KİTAPÇIĞI SONRADAN HAZIRLANDI İDDİASI

ÖSYM'nin internet sitesinde ise kitapçığın oluşturulduğu tarih 24 Mart olarak gözüküyor.

YGS'de şifreden sonra şimdi de yanlış tarih iddiası ortaya atıldı.

Abbas Güçlü iddiayı Milliyet'teki köşesine şöyle taşıdı: "ÖSYM Başkanı Ali Demir konuştukça, ortaya yeni iddialar atılıyor. Demir, adaylara gönderdiği teselli mektubunda, basına verilen kitapçık konusunda aynen şunları söyledi:

“Bu soru kitapçığı, ÖSYM'nin hazırladığı master soru kitapçığı olması gerekirken, gereksiz yere master soru kitapçığından basitçe türetilmiş bir kitapçıktır. Bu soru kitapçığı, sınav bittikten sonra türetildiğinden ve sınava giren hiçbir adaya verilmediğinden hiçbir adaya üstünlük sağlanması söz konusu olmamıştır.”

Yukarıdaki cümleden ne anlıyoruz? Basına verilen kitapçık, sınav bittikten sonra yani sınavın yapıldığı gün olan 27 Mart'tan sonra düzenlenmiş. Oysa ÖSYM'nin internet sitesine girip, bu sınav kitapçığı ve cevap anahtarının oluşturulduğu tarihe baktığınızda karşınıza 24 Mart 2001 Perşembe 09.45-14.20 tarih ve saati çıkıyor. Yani sınavdan üç gün önce hazırlanmış!

Söz konusu tarihleri, gazetemizin teknik servislerine de sorduk. Gözümüzden kaçan ya da yanıldığımız bir nokta var mı diye. Onlar da baktılar, saatler otomatik olarak belirleniyor yani hangi saatte oluşturulduysa, değiştirildiyse hepsi bir bir kaydedilir dediler.

Yanıltıcı tek bir ihtimal olabilir o da ÖSYM'nin takvim ve saat sistemi çalışmıyor ya da yanlıştır. Onun dışında söz konusu iddialar doğru gibi dediler. Bu kez de diğer ÖSYM belgelerinin oluşturulduğu tarihlere baktık. Örneğin önceki gün yayınlanan mektubun oluşturulma tarihini inceledik ve bir anormallik göremedik.

Mektup 12 Nisan 2001 tarihi taşıyor. Oluşturulma tarihi ise 11 Nisan 2011. Yani adaylara gönderilmeye başlanmadan bir gün önce düzenlenmiş."

MEKTUPLA İTİRAF

YGS'de şifreli kopya iddialarının ardından ÖSYM adaylara bir açıklama mektubu göndermişti. Mektupta cevapların karışık dizilmesi gerekirken sehven belli bir sıra ile verildiği vurgusu yapılmıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder